Create

De vakantie werkwinkel

Hoe vind je als student de ideale vakantiebaan? Bij Synergie Uitzendbureau begrijpen ze als geen ander dat het zoeken naar een vakantiebaan die past bij jouw wensen en agenda niet altijd makkelijk is. En dat je het liefst zoveel mogelijk wilt verdienen voor die ene paar merksneakers van je dromen of stedentrip met vrienden.


Vanuit die behoeften en de grote vraag naar vakantiekrachten ontstond het idee voor een nieuw label.


KRAPPE ARBEIDSMARKT

In een krappe arbeidsmarkt is de vraag naar vakantiekrachten hoog. Scholieren of studenten die naast hun studie willen bijverdienen hebben volop keuze uit baantjes in de horeca, promotie, retail en talloze andere branches. Hoe bereik en werf je jonge mensen voor een tijdelijke (vakantie)baan in deze branches? En vooral: hoe maak je het ze makkelijker om te solliciteren? De Vakantiewerkwinkel.nl biedt onder één dak vakantiebanen in diverse branches.

ONLINE EN LAAGDREMPELIG

We brachten de doelgroep in kaart op basis van leeftijd, levensstijl, mediagebruik en behoeftes. Het concept van De Vakantiewerkwinkel.nl moest dan ook op zichzelf staan en mocht als eigentijds label een geheel eigen tone of voice en look & feel krijgen. Samen met aansprekende CTA’s vormden we de beeldtaal. Daarnaast is de doelgroep voornamelijk online gericht en vooral op zoek naar gemak. Deze inzichten leidden tot het concept van De Vakantiewerkwinkel.nl: een compacte overzichtelijke website, met duidelijke rubrieken en een goede vindbaarheid.


het resultaat

De focus op naamsbekendheid en de laagdrempelige manier van aanmelden zorgde voor een enorm succes in het eerste jaar van De Vakantiewerkwinkel.nl. Honderden potentiële vakantiekrachten melden zich aan via de website. Ook viel De Vakantiewerkwinkel.nl op bij potentiële werkgevers. De naamsbekendheid zorgde uiteindelijk niet alleen voor aanbod, maar ook voor een stijging in de vraag vanuit werkgevers. Kortom, een succesvol label met een mooi toekomstperspectief.

 • IVC ontwikkelde hiervoor:
 • Merkidentiteit
 • Activatieconcept
 • Activatiecampagne
 • Contentcreatie
 • DTP productie
 • Succesvolle lancering
 • Grote stroom aanmeldingen vanuit lancering
 • Verhoging naamsbekendheid
 • Stijging vraag vanuit werkgevers

meer weten?

Dat kan altijd! Wij zijn elke dag volop bezig met merkstrategie, merkidentiteit, campagnes en activatieconcepten voor onze opdrachtgevers.


Heb jij een uitdaging voor ons? Wil je kennismaken? Laat je e-mailadres achter en we nemen contact met je op.


  Hans

  Concept en creatie

  Joni

  Coördinatie en copy

  Laura

  DTP en animatie