create

Employer branding voor SPAR

Bij een supermarktbaantje denk je al snel aan vakken vullen of achter de kassa zitten, maar achter de winkels schuilt een hele organisatie met ontzettend veel verschillende soorten banen. Maar hoe communiceer je dat helder en overzichtelijk naar de arbeidsmarkt?

Met deze vraag startte onze samenwerking met de SPAR. Hun vraagstuk kwam voort uit twee doelstellingen: SPAR positioneren als werkgever in de arbeidsmarkt en het op korte termijn werven van nieuwe medewerkers. SPAR heeft namelijk regelmatig tekort aan goede arbeidskrachten.

SAMENWERKEN AAN SPAR

Na de creatieve sessies kwamen we tot de conclusie dat de samenwerking tussen het hoofdkantoor, het DC en 240 buurtwinkels de verbindende merkwaarde is. Deze samenwerking zie je overal terug: in het merkverhaal, op de werkvloer en in de samenwerking met partners en leveranciers. Dit werd de basis voor de campagne én meteen ook de conceptnaam: ‘Samenwerken aan SPAR.’


COLLEGA’S IN BEELD

De passie achter de samenwerking brachten we visueel in beeld: de eigen werknemers werden het gezicht van de campagne. Op de key visual lieten we de drie disciplines binnen SPAR samenkomen als ultiem bewijs voor dat bij SPAR uiteindelijk alle disciplines samenkomen om successen te behalen. Via persoonlijke testimonials gaven we medewerkers de mogelijkheid om toneel te pakken en hun eigen verhaal te vertellen. Naast fotografie, video en copy ging onze samenwerking verder en dat resulteerde in een ontwerp van een gloednieuwe website en een uitgewerkt crossmediaal plan om campagne te kunnen voeren.


het resultaat

En dat alles bracht SPAR een tijdloos, werkgeversconcept waar ze op kunnen bouwen voor de toekomst. En het samenwerken was intensief én effectief: samen brainstormen, wekelijkse meetings en een vast projectteam. De samenwerking met SPAR is een voorbeeld van hoe we graag met onze klanten werken. De beste merkverhalen maak en breng je immers samen, van begin tot eind, en leiden tot succes!

 • IVC ontwikkelde hiervoor:
 • Employer branding
 • Concept
 • Fotografie en video
 • Websitedesign
 • Contentcreatie
 • DTP producties
 • Korte termijn: werving nieuwe medewerkers
 • Lange termijn: authentiek employer brand

meer weten?

Dat kan altijd! Wij zijn elke dag volop bezig met merkstrategie, merkidentiteit, campagnes en activatieconcepten voor onze opdrachtgevers.


Heb jij een uitdaging voor ons? Wil je kennismaken? Laat je e-mailadres achter en we nemen contact met je op.


  Ilse

  Coördinatie

  Thomas

  Concept en creatie

  Louis

  Fotografie