create

Restyling Pathé Tuschinski

Tegenwoordig is een bezoek aan de bioscoop meer dan het kijken naar een nieuwe film. Het is een avondje uit en een beleving dat je thuis niet snel evenaart. Een van de theaters waar je je ogen uitkijkt is het Tuschinski theater van Pathé in Amsterdam. Het theater is met zijn architectuur – en als bestemming voor o.a. Nederlandse premières van films – het pareltje van Pathé.

En die bijzondere indruk die het op mensen maakt moet blijvend en toekomstbestendig zijn, dus namen wij de complete huisstijl onder handen waar we rekening hielden met het bijzondere uiterlijk van dit theater.

HET TUSCHINSKI THEATER

Het theater werd voor het eerst geopend op 28 oktober in 1921 en is een ontwerp van de architect Hijman Louis de Jong. Sindsdien is het theater al jarenlang het decor voor belangrijke evenementen en bijzondere filmpremières. Na een brand in 1941 is het theater volledig gerestaureerd in de oorspronkelijke stijl, wat ervoor zorgt dat we tot op de dag van vandaag een extra bijzondere filmervaring kunnen beleven in dit theater.


NIEUWE HUISSTIJL

De stijl die in het overgrote deel van de Pathé bioscopen is te zien, straalt niet de luxe uit die de architectuur van Tuschinski wél heeft. Het theater verdiende dus zijn eigen, unieke huisstijl die het theater omarmt. Diverse communicatie-elementen, zoals een eigen logo, de signing en de digitale schermen boven de bar, werden aangepakt en passen nu helemaal bij het uiterlijk van het theater voor een blijvende indruk.


het resultaat

En dat is ook anderen niet onopgemerkt gebleven. Het Britse magazine Time Out heeft Pathé Tuschinski namelijk uitgeroepen tot de mooiste bioscoop ter wereld. Redacteuren en kunstkenners hebben honderden bioscopen beoordeeld en het Amsterdamse theater kwam als mooiste uit de test. Het Tuschinski theater is dus niet alleen extra bijzonder voor Pathé, maar heeft een plek veroverd in de wereld.

 • IVC ontwikkelde hiervoor:
 • Concept
 • Signing
 • DTP producties
 • Benoeming mooiste theater van de wereld
 • Complete en stijlvolle signing

meer weten?

Dat kan altijd! Wij zijn elke dag volop bezig met merkstrategie, merkidentiteit, campagnes en activatieconcepten voor onze opdrachtgevers.


Heb jij een uitdaging voor ons? Wil je kennismaken? Laat je e-mailadres achter en we nemen contact met je op.


  Michel

  Retailspecialist

  Berco

  DTP