Create

Verpakkingen voor The Fabulous Bakers

De hedendaagse keuzemaatschappij zorgt voor bomvolle supermarkten in Nederland en de rest van de wereld. Zo wordt ook het koekschap steeds groter en bestaat deze zeker niet alleen meer uit de traditionele koeken die je vroeger bij oma bij de koffie kreeg.

Samen met Daelmans Banket gingen we de uitdaging aan om het koekschap bij (inter)nationale supermarkten te veroveren met een nieuw, fancy label.

MEER DAN KOEK

Dat koek niet alleen maar om de koek wordt gekocht, is ons niet onbekend. Waar er vroeger één merk was dat de krakelingen, kletsmajoors en spritsen verkocht, zijn dat er nu tientallen. Als merk onderscheid je je dus lang niet meer alleen op het gebied van product, maar maak je juist het verschil door merkvoorkeur te creëren. Daarnaast wordt koek steeds minder populair: mensen leven bewuster en ruilen koek om voor andere talloze snacks.


THE FABULOUS BAKERS

Om vernieuwend te blijven in de sterk concurrerende markt en ook jongeren meer aan te spreken om koek te kopen, moest er een verfrissingslag gemaakt worden. Daarom besloten we dat er een hip en trendy koeklabel moest komen: The Fabulous Bakers. Het merk bestaat uit drie personages die ieder hun eigen identiteit en affiniteit met koek hebben. Drie ambitieuzen waar de doelgroep zich in moet herkennen.


HET RESULTAAT

Thomas, Benjamin en Marie-Claire vertellen hun verhaal op de frisse verpakkingslijn die door ons is ontwikkeld en uitgerold: in de basis wit en zwart met een kleurrijke toevoeging om bijvoorbeeld een smaak aan te duiden. Een opvallende reeks binnen het koekschap die een eigen plekje verdient. En met succes: de lijn groeit en wordt steeds verder uitbreid met nieuwe koeken.

 • IVC ontwikkelde hiervoor:
 • Verpakkingsdesign
 • DTP producties
 • Opvallende reeks in het koekschap
 • Sterke basis voor een toekomstbestendige lijn

Meer weten?

Dat kan altijd! Wij zijn elke dag volop bezig met merkstrategie, merkidentiteit, campagnes en activatieconcepten voor onze opdrachtgevers.


Heb jij een uitdaging voor ons? Wil je kennismaken? Laat je e-mailadres achter en we nemen contact met je op.


  Berco

  Design en DTP

  Marleen

  Coördinatie