we create

Een merk met Italiaans allure

Interieur is en blijft nog altijd hot. Net als bij fashion zegt ons interieur iets over onszelf; we moeten ons er mee kunnen spiegelen. In wie we zijn en hoe we in het leven staan.


Enzo Luca is een merk van De Mandemakers Groep dat designmeubels met Italiaans allure toegankelijk wil maken voor iedereen. Om deze boodschap verder de wereld in te brengen scherpten we het merk inhoudelijk én visueel aan. Eerste stap? Ontdekken wie Enzo Luca is.


Wie is Enzo Luca?

Om je doelgroep te binden aan je merk kan je – naast relevant zijn – het merk persoonlijk(er) maken. Zo krijgt het merk ziel en wordt wat je doet én hoe je dat doet meer van betekenis. Trouwe klanten komen bij Enzo Luca, omdat ze zich uiteindelijk kunnen identificeren met het merk.


Daarom bliezen we het extra leven in het merkverhaal van Enzo Luca. We legden de verbinding tussen het merk, lifestyle, ambacht en design – geïnspireerd op internationale architectuur. In het aangescherpte merkverhaal kreeg Enzo Luca als merk écht karakter – zoals ook de slogan luidt – en sloegen we brug tussen merkidentiteit en merkgedrag.


branding enzo luca social

Een eigenzinnige brand movie

Om de brand awareness van Enzo Luca te verhogen besloten we een eigenzinnige brand movie te bedenken en te ontwikkelen. Bij de ontwikkeling wilden we de merkwaarden ‘puur’, ‘eigen’ en ‘liefhebber’ terug laten komen. Door de lifestyle van de doelgroep van Enzo Luca te spiegelen en te gieten in een sterk stukje storytelling wordt een merkverhaal iets heel herkenbaars waarmee Enzo Luca de harten van de consument verovert.


Het resultaat

Het merkconcept sijpelt steeds verder door de gehele communicatie van Enzo Luca. Van een inspirerend lookbook tot de website en POS materialen.

 • IVC ontwikkelde hiervoor:
 • Branding
 • Merkidentiteit
 • Merkconcept
 • Video en fotografie
 • Magazine
 • POS materiaal
 • Eigenzinnige merkidentiteit
 • Authentiek merkconcept

Meer weten?

Dat kan altijd! Wij zijn elke dag volop bezig met merkstrategiemerkidentiteitcampagnes en activatieconcepten voor onze opdrachtgevers. Heb jij een uitdaging voor ons? Wil je kennismaken? Laat je e-mailadres achter en we nemen contact met je op.


  Hans

  Strategie en creatie

  Ries

  Design

  Louis

  Fotografie